Iskanje


Erasmus+ projekt "Ljubimo glasbo - wir lieben Musik"

Datum novice: 01.10.2022

Sodelovanje dijakov Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana  v mednarodnem projektu

Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana se je kot partnerska šola pridružil mednarodnemu projektu »Ljubimo glasbo« – »Wir lieben Musik«. Projekt je financiran s strani evropskega programa Erasmus+ Šolska partnerstva. V okviru projekta bomo v šolskih letih 2020/21in 2021/22  izvedli mednarodne izmenjave in skupne projekte s Konservatorijem Johan joseph Fux iz Gradca.
Zaradi organizacijskih in logističnih izzivov v času pandemije Covid-19, je bil projekt podaljšan za eno leto.  Mobilne aktivnosti bodo tako izvedene v šolskih letih 2021/22 in 2022/23.

Projekt »Ljubimo glasbo/Wir lieben Musik« združuje dve avstrijski in štiri slovenske šole. Med njimi sta dva konservatorija za glasbo, tri glasbene šole in osnovna šola. V sodelovanje bo vključenih okrog 400 slovenskih in avstrijskih učencev ter več kot 30 učiteljev in režiserjev. Na seminarjih, mojstrskih tečajih, vajah in koncertih se bo krepilo strokovno in jezikovno znanje vseh vključenih, utrdile se bodo partnerske vezi med šolami in ustvarila nova prijateljstva med ljudmi.

Več o projektu: Ljubimo glasbo – wir lieben Musik – we love music

                         


Dostopnost