Iskanje


Baletni večer - Junij v Ljubljani

Začetek: 11.06.2024 ob 21:00

Na odru dvorane Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji se bodo dijaki in študenti baletnega oddelka Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana letos predstavili v razrednih koreografijah, ki sta jih pripravili baletni pedagoginji Nina Ogrinc in Marinka Ribič. Mladi baletni plesalci bodo prikazali različne kombinacije baletnih korakov, ki se jih v baletnih dvoranah postopno učijo. Z vsakodnevnim ponavljanjem in utrjevanjem pa pridobivajo moč za plesni razvoj.

Sledili bodo prikazi različnih karakternih plesov in baletnih variacij, v katerih se jim bodo kot gosti na odru pridružili tudi dijaki Konservatorija za glasbo in balet Maribor ter plesalci baletne šole iz Reke. V sodobni ples nas bodo s svojimi koreografijami popeljali udeleženci koreografske delavnice pod vodstvom Kjare Starič Wurst, ki so ustvarjali vse šolsko leto 2023/24. Na koncu pa bo predstavljena izvrstna neoklasična plesna točka, Ravelov Bolero, izjemno ustvarjalne, iskrene, radožive in življenja polne koreografinje in plesne pedagoginje Tanje Pavlič.

Zaradi slabe vremenske napovedi je dogodek s Kongresnega trga prestavljen v Slovensko filharmonijo. Vse spremembe programa lahko spremljate na FB strani Junij v Ljubljani

Vstop prost!

 

 

 

 


Dostopnost